Daladubbeln 2024

2024-10-20 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

I helgen som varit, 19-20 oktober, har Dala-Dubbeln avgjorts vid arena Åsbo vid Lugnet i Falun. Dala-Dubbeln är en två-dagarstävling där man tävlar i par. Dag 1 springer löparna en stafett och Dag 2 springer de en ultralång patrull-tävling. Det sammanlagda resultatet blir det slutgiltiga resultatet men prisutdelning sker även efter den första dagen. Många klär också ut sig Dag 2 då det även pågår en utklädningstävling som en "tävling i tävlingen". Det var många kreativa bidrag i år då temat var återbruk och återvinning.

Från Lindebygdens OK deltog Oliver Arnesson samt Lovisa och Klara Thybeck. Oliver sprang med Edwin Säker från Hagaby GoIF och de slutade på en fin sammanlagd 32:a placering i H16-klassen. Lovisa sprang med Moa Pettersson från Tisaren och efter en fin 10:e plats dag 1 lyckades de med ett säkert lopp hålla sin placering och därmed få vara med på den pampiga prisutdelningen. Klara sprang med Charlotte Nilsson, OK Milan och efter en något tumultartad vinst dag 1 i stafetten lyckades de efter ett fint lopp även på söndagen ta hem segern i D10. Jubel och fanfarer!

På fredagen, innan Dala-Dubbeln, avgjordes den fristående Lugnet-sprinten, där endast Klara från klubben deltog. Hon sprang i mörkret med den äran och kammade hem en andraplats i klassen D10.